Lanair

 

kuva_iso

Hallilämmitin, moniöljypoltin, moniöljylämmitin

LANAIR on yhdysvaltalaisen Lanair Products LLC:n valmistama moniöljypoltin ja moniöljylämmitysjärjestelmä, jota on valmistettu vuodesta 1976. Lanair Products LLC on johtava yritys moniöljylämmittimien markkinoinnissa Yhdysvalloissa. Lähes 40 vuoden tutkimus- ja kehitystyö takaa ylivoimaisen laadun ja suorituskyvyn erityisesti käytetyn voiteluaineen energiahyödyntämisessä. ARITSOL Oy on Raumalla sijaitseva LANAIR- tuotteiden virallinen maahantuoja Suomessa.

 

LANAIR-lämmitin, käyttö Suomessa

Useissa Eu-maissa samoin kuin laitteen valmistajamaassa Yhdysvalloissa, missä laite on suunniteltu nimenomaan jäteöljypolttimeksi, polttoaineena käytetään pääasiassa erilaisia jäteöljyseoksia. Suomessa on Valtioneuvoston päätöksellä säädetty, että alle 5 MW:n kattilalaitoksissa käytettävä polttoaine ei tällä hetkellä saa sisältää öljyjätettä.

Hyödynnettäviä polttoaineita ovat mm.

– Esteröimätön rypsiöljy ja kalaöljy (TEKES-tutkimus)

– Muut kasvi- ja eläinperäiset tuotteet

– Kevyt polttoöljy.

VTT:n, Oulun Yliopiston, Satakunnan Ammattikorkeakoulun sekä Aritsol Oy:n toimesta on tehty Lanair-öljypoltinta koskevia lukuisia päästömittauksia. Polttoaineena on käytetty moottori-, vaihteisto- ja hydrauliikkaöljystä koostuvia jäteöljyseoksia.

Tutkimuksissa on todettu, että polttaminen Lainairilla on lähes päästötöntä johtuen erittäin korkeasta palamislämpötilasta ja tehokkaasta suodatusjärjestelmästä.

 

Mihin LANAIR soveltuu?

LANAIR-moniöljypoltin soveltuu erinomaisesti esim. hallin lämmitykseen. Lanair-lämmitysjärjestelmän voi sijoittaa periaatteessa mihin vain, missä on saatavilla valovirtaa ja paineilmaa. Yleisimmästä asennusvaihtoehdosta kerrotaan enemmän Asennus-sivulla.

Kysy lisätietoja

Ota yhteyttä!

Sivuston toteutus © AaVekellari | Sivuston sisältö © Aritsol 2020.